"To z pewnością będzie nowym punktem docelowym turystyki religijnej nie tylko w państwie i kraju, ale także na całym świecie. To naprawdę wspaniałe doświadczenie dla mnie".
Szefowa Wiktorii Bengalskiej odwiedza ISKCON, w Mayapur
ISKCON Mayapur powitał szefową Bengalu Zachodniego Mamatę Banerjee, która przybyła na oficjalną wizytę. Po przybyciu helikopterem została gorąco przywitana w świątyni przez Ambarisa Prabhu i kilku członków GBC. Następnie przyjęła darszan Śri Panca-tattwy, Śri Śri Radha-Madhawy i Pana Narasimhadevy. Jananivas prabhu prowadził ją w spełnianiu arati do Pana Narasimhadevy.
Mamata Banerjee następnie zapytała o kult świątynny i zaoferowała różne pomyślne prezenty dla przyjemności bóstw. Na swojej osobistej stronie na Twitterze napisała:
"Dzisiaj odwiedziłem świątynię ISKCON w Mayapur. ISKCON tworzy centrum turystyki światowej w Mayapur, która szuka naszej pomocy. Chętnie pomożemy im.
To z pewnością będzie nowym punktem docelowym turystyki religijnej nie tylko w państwie i kraju, ale także na całym świecie. To naprawdę wspaniałe doświadczenie dla mnie. "