Islam

Tylko jedna droga jest prawdziwa - droga do Boga. " Prawdziwym interesem wszystkich żywych stworzeń – w istocie, celem życia – jest powrót do domu, do Boga. Jest to korzystne dla nas samych, naszej żony, dzieci, uczniów, przyjaciół, rodaków i całej ludzkości. Ruch świadomości Kryszny może udzielić wskazówek względem zarządzania, dzięki któremu każdy będzie mógł wziąć udział w czynnościach świadomych Kryszny i osiągnąć ostateczny cel." - 07.15.65 Zn.
V-K

Re: Islam

Post autor: V-K » 09 sty 2012, 09:47

Narayana, nie odpowiedziałeś jeszcze na pytanie: Czy Bóg, który według ciebie rzekomo okazuje miłość bardziej niż matka do swojego dziecka, przypieka w ogniu, przez całą wieczność grzeszne istoty, które sam powołał do życia?!
Ty też masz taką samą miłość jak twój Bóg?! To jest miłosierdzie ale chyba inaczej!

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 09 sty 2012, 09:58

Narayana pisze: Sahih Muslim, 217 „Zaiste Allah nakazał fachowość we wszystkich sprawach. Więc jeśli zabijasz, zabijaj dobrze, jeśli masakrujesz, masakruj dobrze. Niech każdy z Was naostrzy swój miecz”
Tabari IX:69 „Mordowanie niewiernych to drobnostka dla nas”
Ishaq:489 „Czy te skurwysyny [bastards] myślą, że nie jesteśmy równi w walce? Jesteśmy mężczyznami którzy myślą, że nie ma wstydu w zabijaniu”
Nie no szacun tez jestem zdania ze popeliny odstawiac nie mozna. Bastards to raczej dranie,bękarty a nie sk..., mamy tu przykład jak słowo Pańskie staje sie słowami sk.. li. Słyszymy to co chemy słyszeć. Tak czy siak napewno Bóg nie używa takiego słownictwa bo jest to słownik ignorantów i długobrodych zjadaczy krów.(skurwiel). Całe wieki próbują udowodnic przed hurysami ze prawdziwe woje są. Ale rozumiem twoja bezsilność. Ani kijem ani marchewką ci nie idzie.
Ja naostrze swój miecz wiedzy i bede bezwstydnie masakrował ignorancje i impersonalizm ... w swoim sercu.

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 09 sty 2012, 13:34

A to jest cytat Narajany z wrzesnia 2011:
Tak znam to tylko ja wciąż rozważam i jestem głodny wiedzy mam wiele pytań na które szukam odpowiedzi taką właśnie drogą trafiłem tutaj gdyż w książkach Śrila Prabhupady oraz w Bhagavad-Gicie i tutaj na forum wiele się dowiedziałem ale cały czas chce się uczyć. Wiedza ta jest królową edukacji, sekretem sekretów, wiedzą najczystszą i doskonałością religii, albowiem umożliwia nam bezpośrednie postrzeganie jaźni poprzez realizację. Jest ona nieprzemijająca, a spełnianie jej jest radością.(...) Dodam że Kryszna radzi aby wnieś się ponad te guny aby być transcendentalnym wobec nich wszystkich być wolnym od wszelkich dualizmów i od wszelkiego pragnienia zysku i bezpieczeństwa i być utwierdzonym w jaźni. I gdzie to sie podziało? Moze przynajmniej posłuchaj sam siebie.
Post o koszmarach:Męczą mnie koszmary nawet teraz zasnąć nie mogę bo wiem że znów będzie ten sam koszmar jestem u siebie w pokoju to sen na jawie cały czas znajduje się w moim domu uciekam do bliskich mi osób ale ich nie ma w domu we śnie a normalnie są. Podchodzę do okna chce je otworzyć ale nie mogę coś się ze mną siłuje. Po przebudzeniu pierwszy raz poznałem to tak jak bym to już kiedyś w przeszłości miał ten koszmar. Mam uczucie niemożności ucieczki przed niebezpieczeństwem...
Tak jestes w niebezpieczeństwie, ale Kryszna uspokoi Cie w Bhagawad-gicie:
18.66 Porzuć wszelkie rodzaje religii i po prostu podporządkuj się Mnie. Ja wyzwolę cię od wszelkich następstw grzechów. Nie lękaj się więc.
18.58 Jeśli staniesz się świadomym Mnie, dzięki Mojej łasce pokonasz wszelkie przeszkody uwarunkowanego życia. Jeśli jednakże nie będziesz pracował w takiej świadomości, ale będziesz działał poprzez fałszywe ego, nie słuchając Mnie, doprowadzisz się do zguby.

Znaczenie:Dla tego, kto działa w świadomości Krsny, Pan Krsna staje się najbliższym przyjacielem. Zawsze troszczy się On o dobro Swojego przyjaciela i ofiarowuje Siebie Samego temu, kto z pełnym oddaniem, przez dwadzieścia cztery godziny na dobę, pracuje dla Jego zadowolenia. Nikt zatem nie powinien dać się zwieść fałszywemu ego cielesnej koncepcji życia. Nie należy mylnie sądzić, iż jest się niezależnym od praw natury materialnej i nieskrępowanym w swoim działaniu(...)
18.60 Pod wpływem złudzenia nie godzisz się postąpić według Moich wskazówek. Ale zmuszony przez swoją własną naturę – będziesz działał w ten sam sposób, o synu Kunti.
Znaczenie: Jeżeli ktoś odmawia działania pod kierunkiem Najwyższego Pana, wtedy zmuszony jest do działania przez guny natury materialnej, w których jest usytuowany. Każdy znajduje się pod wpływem jakiejś określonej kombinacji gun natury materialnej i postępuje odpowiednio do tej kombinacji. Ale kto dobrowolnie poddaje się kierownictwu Najwyższego Pana, ten staje się osobą chwalebną.
18.62 O potomku Bharaty, podporządkuj Mu się całkowicie. Dzięki Jego łasce osiągniesz transcendentalny spokój i najwyższą, wieczną siedzibę.
Narajana nie widzisz różnicy jakości przekazu koranowego i Bhagawad-gity, czy nie chcesz widzieć?

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 09 sty 2012, 14:05

Narayana pisze:Prorok(pokój z nim) nigdy nie zabił niewinnego. Prorok(pokój z nim) walczył tylko z tymi którzy czcili bałwany i nie chcieli przyjąć Islamu.
Bałwany? Na pustyni?! :shock: :o

Parafrazując to co napisałeś, Prorok(pokój z nim) mordował wszystkich, którzy stali mu na drodze i nie podzielali jego opinii o Bogu, czyniąc to w imię Boga. Czy dobrze Cię zrozumiałem?
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 14:11 przez Purnaprajna, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 09 sty 2012, 14:08

Prorok trafił na jednego, przed którym kładli sie plackiem :evil:
Załączniki
lalek-jpg.jpg
innowierca
lalek-jpg.jpg (49.46 KiB) Przejrzano 2881 razy

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 09 sty 2012, 14:28

Narayana pisze:I na sam koniec Sura 33 (Al-Ahzab)

57 Zaprawdę, tych, którzy obrażają Boga
i Jego Posłańca,
przeklnie Bóg
w tym życiu i w życiu ostatecznym;
On przygotował dla nich karę poniżającą!
A propos, obrażania posłańców Boga i pustyń. Przyjęcie narodzin na terenach pustynnych, gdzie położone są kraje arabskie jest karmiczną karą za znieważanie wedyjskiej kultury bramińskiej, a w szczególności za partycypację w zabiciu bramina. Bhagawatam 6.9.7 mówi:

""W zamian za błogosławieństwo Indry, że zagłębienia w ziemi będą automatycznie zasypywane, ziemia przyjęła ¼ grzesznych reakcji za zabicie bramina. Z powodu tych grzesznych reakcji spotykamy na powierzchni ziemi pustynie."

Znaczenie: Ponieważ pustynie są przejawem chorobowego stanu ziemi, na pustyniach nie można spełniać żadnych pomyślnych rytualistycznych ceremonii. Uważa się, że osoby żyjące na pustyniach dzielą reakcje za grzech brahma-hatya, zabicie bramina."

A więc, Prorok(pokój z nim) nie prorok, to lepiej trzymać ręce z Kałasznikowem precz od bramina, który jest posłańcem Boga, bo można paść twarzą w piach z pragnienia, poszukując na pustyni bałwanów.
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 14:39 przez Purnaprajna, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 09 sty 2012, 14:37

Narayana pisze: Sahih Muslim, 217 „Zaiste Allah nakazał fachowość we wszystkich sprawach. Więc jeśli zabijasz, zabijaj dobrze, jeśli masakrujesz, masakruj dobrze. Niech każdy z Was naostrzy swój miecz”
Pułkownik Przybyła napewno nie wziął sobie tego do serca, wojskowy a zabić mu sie na szczescie nie udało. Miejmy nadzieje ze tez nie wyznaje maksymy "praktyka czyni mistrza". Gdy filozofia zabijania sie urzeczywistnia widac jak jest toksyczna i niebezpieczna.

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 09 sty 2012, 14:42

Czyli innymi słowy, "Amatorom stanowcze NIE!" Jak widać profesjonalizm zawsze był wysoko ceniony. :lol:

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 09 sty 2012, 14:53

Teraz przydałby sie kirtan dla oczyszczenia atmosfery :D
JAY SRI KRYSZNA CAITANYA! PRABHU NITYANANDA!
SRI ADWAITA GADADHARA! SRIWASADI GAURA BHAKTA WRINDA!
Ostatnio zmieniony 09 sty 2012, 14:57 przez trigi, łącznie zmieniany 1 raz.

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 09 sty 2012, 14:55

OPOWIEŚĆ RĘKODZIELNIKA

Najważniejsza jest fachowość
aby to, co robisz, robić dobrze
precyzja ruchów i sprawność rąk
zmysł równowagi i harmonii!

Najważniejsza jest fachowość
gwóźdź ma precyzyjnie przebijać materiał
aby siła ciążenia nic nie zdziałała
wykorzystanie praw przyrody
to połowa sukcesu!

Najważniejsza jest fachowość!

Od lat trzydziestu jestem twórcą
doskonałej harmonii ciała i drewna
ja, mistrz rozpinania ludzkich postaci
na słupach!

Na przyszły tydzień znów zamówiono
kolejną partię krucyfiksów!

autor: Przemysław Thiele
kompozytor: KOLABORANCI

Obrazek
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

ODPOWIEDZ