Green_lake pisze:Gothfryd pisze:Nie wierzę w UFO, ono po prostu istnieje. Wierzę tylko w Boga!
Dziwna to logika...
Wynika z niej, w domyślę, że Bóg może po prostu nie istnieć?
Filmu nie widziałem bo nie mam głosu w komputerze no i nawet dobrze, bo przynajmniej nie słysze tych wyjacych reklam
Chociaż to już offtop to odpowiem, sam znalazłeś tu nieprawidłowość logiczną, więc być moze specjalizujesz się we wbijaniu ludziom klina w myślenie. Nazywa się to "sofizm" i doceniam tę umiejetność, bo jest rzadko spotykana i charakterystyczna dla ludzi o wysokim ilorazie IQ, (IQ to chyba jakaś grupa krwi, nie wiem, ja tego nie mam

).
Po prostu to co chciałem przez ten podpis powiedzieć, to to, że są sprawy natury materialnej, które nie podlegają kwestii wiary, niewatpliwie do takich rzeczy należą obiekty UFO zrobione z metalu, jak też i ich piloci, bardziej lub mniej biologiczne stworzenia.
Wiara jest dla mnie zbyt wielkim słowem, aby tak nadużywać jego znaczenia i staram się je wiązać tylko z dziedziną duchową. I jeśli w coś nie wierzę, to można to rozumieć dwojako, albo jest to teoria naiwna, fałszywa, nieprzekonujaca, albo tak jak tutaj: widziałem zbyt wiele dowodów, aby dalej uznawać to za kwestie wiary, a tym bardziej w głębszym rozumieniu tego słowa: ufności, pokładania zaufania, oczekiwania na wyzwolenie z tej strony.
dlatego wniosek, że coś może nie istnieć tylko dla tego, że ja w to wierzę jest bardziej pokrętny niż logika w moim podpisie:)
Co do filmu, to jeszcze nie wiem jak on bedzie dystrybuowany, bo to zależy od Viśvarupy Prabhu, zapewne tak jak przy poprzednich naszych filmach,
przypomnę tytuły: "Vrindavana, kraina Kryszny" oraz "Matka Ganges"
nie wiem, czy są one w ogóle przeznaczone do sprzedaży za kasę, na nośniku DVD-R, bo to śliska sprawa w związku z prawami autorskimi,
w każdym razie, mam nadzieję, że "Ginącą Wieś" zobaczy szersza grupa widzów niż do tej pory
Nie chcemy na tym zarabiać tylko aby inni odnieśli wiecznotrwałą korzyść ku chwale Kryszny.
Nie wierzę w UFO, ono po prostu istnieje. Wierzę tylko w Boga!