Jesli chodzi o radyjko, to zdaje sie, ze nie zawsze jest ktos, kto ma czas nadawac. Dopoki nie mamy prowadzacych na etacie
Myslalam, ze grafik moglby byc dostepny na stronie glownej. Tylko DJe mogliby tam pisac - wpisywac sie na liste, kiedy beda nadawac. Jesli maja konkretna idee co beda nadawac (pewnie chodziloby o rodzaj muzyki albo o to, czyj wyklad bedzie lecial), to mogliby to tez wpisac. Natomiast wszyscy mogliby czytac. W ten sposob DJe wiedzieliby kiedy sa luki i mogliby je w miare mozliwosci wypelniac, a czytelnicy wiedzieliby, kiedy radio nadaje, a czasami moze nawet co nadaje. Grafik moglby byc np. "od dzisiaj do za tydzien". Myslalam o tym jako o tabelce - siedem kolumn na siedem dni i iles tam rzedow (12?) na godziny. Format pewnie moglby byc inny, ale tabelka wydaje mi sie czytelna.
To tak jako propozycje w razie, gdyby znalazlo sie wiecej DJow... Nie wiem jak to jest technicznie, ale podejrzewam, ze jesli bedzie potrzeba, to pewnie daloby sie to zrobic.
To tylko taki pomysl...
A teraz pytanie. Jak mysl o nadawaniu, to zastanawiam sie jak to jest z legalnoscia. Ja sie na tym nie znam. Jest mnostwo utworow, ktore mozna sciagnac z netu, sa te wydawane na CD. Ja mam ich miedzy 300-400 i czesto nie wiem jak to jest z prawami. Jest jakis problem? Czy moze kazdy utwor jest jakos rejestrowany i potem ktos (Arek?) uiszcza stosowne oplaty? Czy moze ja bede musiala placic za nadawane przeze mnie utwory? Zielonam w tym wzgledzie...