Hare Kryszna a chrześcijaństwo

Tylko jedna droga jest prawdziwa - droga do Boga. " Prawdziwym interesem wszystkich żywych stworzeń – w istocie, celem życia – jest powrót do domu, do Boga. Jest to korzystne dla nas samych, naszej żony, dzieci, uczniów, przyjaciół, rodaków i całej ludzkości. Ruch świadomości Kryszny może udzielić wskazówek względem zarządzania, dzięki któremu każdy będzie mógł wziąć udział w czynnościach świadomych Kryszny i osiągnąć ostateczny cel." - 07.15.65 Zn.
Awatar użytkownika
trigi

Re: Hare Kryszna a chrześcijaństwo

Post autor: trigi » 16 sty 2012, 07:36

Powaznie piszesz czy sie nabijasz bo ja nie rozumiem.
Nie no Rydzyk na mszy w Czestochowie nabija sie z murzyna kapłana przy tysiacach wiernych ze sie dzisiaj nie mył, a Ty piszesz o miłości i rzetelności! Prabhu litości! "Chyba się grugo mylę." No chyba grubo!
Rzetelnie to nawołują do segregacji rasowej, nienawiści do Żydów, podejzliwości bo co drugi Polak to zdrajca, co chce sprzedac Polskę Uni, Ruskim lub Niemcom. Jaką miłość miałeś na myśli? Szkoda o Rydzyku nawet pisać... Nawet KK ma problem z autoryzacja tego redemptorysty.
Myslałem ze nie usłysze hymnów pochwalnych nt. Rydzyka przynajmniej tutaj, na tym forum.

V-K

Post autor: V-K » 16 sty 2012, 09:04

Drogi Prabhu Trigi!
Nie nie mylisz się, dobrze przeczytałeś mój post. I daleki jestem od nabijania się z kogokolwiek czy też oczernianiania kogokolwiek. Piszę to co napisałem, na podstawie tego, co słyszałem na podstawie własnych uszu a nie z krążących kłamliwych i oszczerczych plugawych opowieści o tych prospołecznych, proludowych, propatriotycznych i pobożnych na wskroś mediach. I dziwię się, że Ty Drogi Trigi przyłączasz się do chóru tej plugawej orkiestry nienawiści i kłamstw (wiem że czynisz to nieświadomie, zwiedziony i otumaniony przez skuteczną propagandę), kłamstw zainscenizowanych przez szabesgojskie media gospodarczego liberalizmu i moralnego libertynizmu wobec jedynych niezależnych mediów, albo raczej nielicznych wolnych i obiektywnych mediów.To odwrotnie, to ja przecieram, oczy, czy dobrze czytam Twoje posty. Nie wiem, nie mieści mi się to w głowie, że może ktoś takie media oskarżać, tak prawe i tak obiektywne. Jestem zdumiony, delikatnie mówiąc. To co, nie wiesz się w Polsce stało na przestrzeni dwóch ostatnich dekad? Nie wiesz? Otóż miliony uczciwych i pracowitych Polaków, stało się klasą społeczną zmarginalizowaną, a jak tak dalej pójdzie żyjącą w nędzy, poniżeniu i chorobach, gdyż odmawia się uczciwej opieki lekarskiej i lekarstw. Coraz więcej ludzi zbliża się do skraju nędzy, w sposób przez siebie nie zawiniony, jedynie z tego powodu, że majątek narodowy tego społeczeństwa został rozsprzedany na pniu przez uwłaszczone dzikokapitalistyczne PRL, które nadal istnieje, a które jedynie przefarbowało się się gremialnie w ciagu jednej z oszołomskich komunistów na dzikich rekinów gospodarczych. Powiesz mi że nie wiesz o tym? Jesteś tego nieświadomym?
No to jak nie wiesz, to oznajmiam ci, że Radio Maryja i TVTrwam należą do nielicznych i obiektywnych mediów, a które biorę w obronę starców, chorych, zmarginalizowany ogół społeczeństwa a są przeciwko aborcji, rozwodom, patologiom, zboczonym związkom jako normie, alkoholizmowi, eutanazji...
J aosobiście słuchałem tego Radia i TV i nigdy nie słyszałem tam żadnego słowa nienawiści pod adresem kogokolwiek. A ty słyszałeś? czy Ty chociaż raz słuchałeś te media? Bardzo w to wątpię, bowiem mówią tak zazwyczaj ci, którzy nigdy nie włączyli tego Radia, a jedynie powtarzaja niesparwiedliwe opienie na ich temat. A to co przytaczasz jako dowód? No cóż, to nawet nie licuje, aby z tym dyskutować na poważnie. Jak możesz? Jak możesz na podstawie jakiego nieudanego żartu-niewypału oskarżać kogoś o rasizm. Tym bardziej że oszukańcze media jedynie polują na każde jego potknięcie, tak jak polowały na "potknięcia" nieżyjącego już Prezydenta Polski Lecha Kaczyńskiego. A wszystkie słowa o miłości i przebaczeniu są nieważne, z tego jednego powodu? Co Ty w ogóle człowieku mówisz? Gdzie masz nawoływanie w tych mediach do nienawiści rasowej czy nienawiści do Żydów? Gdzie? Pytam się gdzie? Jakiś jeden może przykład! Skoro skoro goszczą u siebie również ludzi żydowskiego pochodzenia a nawet ateistów, jak np. prof. Wolniewicz?
Nienawiść do Żydów? Człowieku! Drogi bhakto, Prabhu Trigi, czy Ty wiesz, co w ogóle teraz wypowiadasz. Bo co co, bo dają się wypowiadać na żywo wypowiadać słuszachom o kłamstwach na temat Jedwabnego o raz o nadudziale i nadreprezentacji ludzi pochodzenia żydowskiego, w stalinowskich służbach zniewolenia i represji wobec tych, którzy byli polskimi patriotami, tak w 1939 roku jak i po wojnie. Dlaczego niemogą oni mówić na żywo o tym, jaka ludność witała wojska sowieckie z chlebem i solą w 1939 roku?! Dlaczego? Bo tak chca ci, którzy teraz mają gdzieś dobro tego społeczeństwa? Przecież chcą o tym mówić. To czy można im tego zabronić w imię czego? W imię Twojego teraz komfortu, bo Tobie teraz zachciało się odgrywać rolę politycznego poprawnie?
Może ktoś teraz powiedzieć, że to co teraz piszę jest na platformie materialistycznej a nie transcendentalnej. Owszem tak jest, w tym momencie, ale teraz na chwilę zniżyliśmy sie do tej platformy, gdyż w tyranię materii wszyscy w jakiś sposób jesteśmy wplatani, albo inaczej wszyscy w jakiś sposób cierpią, tylko, że samorzealizowani cierpia ją mniej od tych będących w iluzji. Ale póki co, to zyjemy w takiej a nie innej materialnej rzeczywistości i musimy chcąc nie chcąc poruszać się w niej.
Prabhu Trigi, nie myśl, że jestem teraz przez Twoim wrogiem! Nie, to była jedynie ostra wymiana poglądów na tematy społeczne i polityczne a te są również częścią naszej egzystencji. Co nie oznacza, że nie napawa mnie to troską o tych wszystkich obywateli naszego kraju, którzy daja się brutalnie okłamywać przez chór kłamliwych, oszczerczych, antyspołecznych i antypolskich, liberalnych i libertyńskich mediów, będących na usługach dzikiego, dorobkiewiczowskiego kapitalizmu, który sprowadza na skraj nędzy miliony Polaków nie z ich winy!
Wszystko należy do Krsny, z Krsny wychodzi i do Krsny powraca!
Krsna-katha! Hare Krsna!

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 16 sty 2012, 09:17

Dobrze Prabhu, lece do roboty miłego dnia!
Załączniki
rydzyk.jpg
rydzyk.jpg (110.17 KiB) Przejrzano 2988 razy

Bolito

Post autor: Bolito » 16 sty 2012, 22:12

Visnu-Krsna dasa pisze:I dziwię się, że Ty Drogi Trigi przyłączasz się do chóru tej plugawej orkiestry nienawiści i kłamstw (wiem że czynisz to nieświadomie, zwiedziony i otumaniony przez skuteczną propagandę), kłamstw zainscenizowanych przez szabesgojskie media gospodarczego liberalizmu i moralnego libertynizmu [...]
Łoomatkooo! Jakbym słuchał audycji w "Jedynym, Katolickim, Polskim Radiu". Zło nas otacza, wciąga w otchłań, trzeba zewrzeć szeregi, tropić wrogów piętnować Żydów, komunistów, liberałów, kapitalistów, sekciarzy i cyklistów! I usuwać z naszych szeregów. Alleluja i do przodu! [My, prawdziwa awangarda narodu!... to już ode mnie]. Tak pomstujesz na te wszystkie złe media, a tego, jak mniemam, słuchasz jak objawienia. Odstaw je lepiej, bo ci tak samo robi mielonkę z mózgu, tylko inaczej przyprawioną. "Szabesgojskie media", "plugawa orkiestra nienawiści" - nie ma to jak język radia "zionącego miłością bliźniego". Teraz już wiem, skąd ci się wzięły te spiski judaistyczno-syjonistyczne (wcale nie żydowskie, skąd!).
"uosobienie miłości, miłosierdzia, tolerancji, rzetelności" - no dobre sobie. Zaglądnij na stronę "Naszego Dziennika", wpisz do wyszukiwarki "Kryszna" (po kolei we wszystkich odmianach pisowni i we wszystkich przypadkach) i poczytaj w jakim kontekście się pojawia. Z jaka miłością i rzetelnością piszą tam o nas. Możesz też zacząć od tego forum, znaleźć sobie ND w dziale "Prasa o nas". A może chciałbyś poczytać poświęcone nam fragmenty audycji o "sektach" z RM ? Mogę trochę wrzucić. Normalnie "miłosierdzie,tolerancja i rzetelność" w każdym zdaniu.
Nie jedz na czczo (grafitti)

V-K

Post autor: V-K » 16 sty 2012, 23:11

Prabhu Trigi!
Pewnie teraz dobrze się poczułeś, jeszcze raz dając upust szyderstwom i kpinom lansowanym przez liberalne i libertyńskie media, których jedynym celem jest ogłupianie i otumanianie niewinnych i nieświadomych istot, których celem jest czubek ich własnego nosa.
Widzę, że odszedłeś już normalnej szczerej choć ostrej dyskusji na kpiny i szyderstwa. Już ci siętak szybko znudziła rzetelna dyskusja? A teraz to już zostały Ci jedynie kąśliwości i złośliwości? Oczywiście, że uzyłem dosadnych słów w rozmowie z Tobą, ale nie kpiarskich i obraźliwych pod Twoim adresem.
Ktoś kto nie zuważa rozmiarów biedy zaaplikowanej milionom Polaków, zepchniętych niezałużenie na margines, na skutek złodziejskiego uwłaszczenia się byłej a zarazem obecnej nomenklatury komunistycznej kosztem dorobku narodowego, nie jest wart tego, by z takim poważnie o tym dyskutować, gdyż kręgosłup moralny takich osób jest bardzo osłabiony. W stosunku do Ciebie myślę jednak lepiej. Ty dałeś się oszukać i otumanić. Ale są tego konkretne przyczyny. Każdy reprezentuje w sprawach materialnych swój punkt widzenia. Jak to ktoś powiedział: "Byt kształtuje świadomość człowieka". Oczywiście chodzi tu o byt na płaszczyźnie transcendentalnej. To że wraz z ekipami rządzącymi dzikich rekinów gospodarczych oraz ich kłamliwymi judaszowskimi mediami, przyłączasz się do opluwania obiektywnych i niezawisłych od gospodarczego liberalizmu mediów, to wiedz, że tym samym urągasz większości tego narodu, który coraz bardziej stacza się na skraj nędzy. Jednym słowem urągasz biednym, starym i chorym. A Twoją tragedia jest, że tego nie widzisz i dla korzyści wolisz śpiewać i tańczyć, jak ci zagrają ci, którzy już tańczą za judaszowskie srebrniki zdrady. Ale Ty i Tobie podobni dzieci PRL, bo na to wskazują Twoje posty o sprawach społecznych, wolicie tego nie widzieć. Ależ lepiej jest w ogóle nie słyszeć o żadnych nieszczęściach. Jeszcze nie tak dawno zajeżyłeś się z powodu swojego rzekomego puryzmu na użyte przez mnie określenie "nadęty bufon" i to jeszcze w sumie w czasie przeszłym i pozytywnym znaczeniu, a teraz równo jedziesz, po tych, którzy nic złego Ci nie zrobili, a jedynie lżysz ich bo mówią Ci, że tak należy czynić. A przy okazji besztania ich, pojechałeś też i po mnie.
Ale zaraz będzie aj waj aj waj, jak ja tak mogę używać takiego Twoim zdaniem języka nienawiści. To jest oczywiście tak Twoim jedynie "skromnym" zdaniem.
Nie chodzi tu o nienawiść do ludzi ale o nienawiść do zła i krzywd, które ci ludzie wyrzadzają słabszym o siebie. Widzisz te różnicę, że jest zasadnicza?!
To co piszę, podkreślam po raz n-ty, jest na płaszczyźnie materialnej, nie transcendentalnej. Chcę żebyś wiedział że mna płaszczyźnie transcendentalnej jesteś dla mnie umiłowanym bhaktą Krsny. I w takim duchowym usytuowaniu mnie i Ciebie, nie mają znaczenia moje czy twoje tu poglądy na sprawy społeczno polityczne, ale wyłącznie nasz stosunek do Pana Krsny. Tak że nie bierz tak sobie zupełnie do serca ostrości mojej wypowiedzi. Jednak jakiekolwiek mielibyśmy poglądy w tych materialistycznych dziedzinach życia, naważniejsze jest w tym przypadku brak materialnych przywiązań do tego. A mam nadzieje, że tak ja jak i Ty mamy właśnie taki brak przywiązań do tych problemów i spraw...
Ślę szczere duchowe pozdrowienia Prabhu Trigi! Hare Krsna!

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 17 sty 2012, 07:00

Visnu-Krsna dasa pisze: Prabhu Trigi, nie myśl, że jestem teraz przez Twoim wrogiem!
Krsna-katha!
Dwie rzeczy które nie miały miejsca.
A o RM, TVTrwam i Rydzyku dyskutować nie będę.Szkoda życia. Nie zmuszaj mnie do czytania Gościa Niedzielnego i Gazety Polskiej. Nie będe. I nie uzywam papieru. Mam byc bardziej dosadnie zaslepiony fanatyzmem? - mogę... jak trzeba.
Ostatecznie kazdy leci w swoim samolocie, nic nie powiem, ale jestem zdziwiony tym co czytam i to bardzo, oj bardzo!

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 17 sty 2012, 07:32

Visnu-Krsna dasa pisze: Chcę żebyś wiedział że mna płaszczyźnie transcendentalnej jesteś dla mnie umiłowanym bhaktą Krsny. I w takim duchowym usytuowaniu mnie i Ciebie, nie mają znaczenia moje czy twoje tu poglądy na sprawy społeczno polityczne, ale wyłącznie nasz stosunek do Pana Krsny. Tak że nie bierz tak sobie zupełnie do serca ostrości mojej wypowiedzi. Jednak jakiekolwiek mielibyśmy poglądy w tych materialistycznych dziedzinach życia, naważniejsze jest w tym przypadku brak materialnych przywiązań do tego. A mam nadzieje, że tak ja jak i Ty mamy właśnie taki brak przywiązań do tych problemów i spraw...
Ślę szczere duchowe pozdrowienia Prabhu Trigi! Hare Krsna!
Dziekuje i nawzajem! To duzo wyjasnia i tego sie trzymajmy. Bo na płaszczyznie materialnej nóż w kieszeni mi sie otwiera jak słysze takie pierdoły o rydzyku. I nic tego nie zmieni zadna argumentacja. Jedynie ocean miłości do Boga od Pana Caitanyi spowoduje ze zapomne o tych materialnych przeszkodach, ale to czas przyszly zanim tego dostapie. Lubie Cie Prabhu za szczerosc ale dajmy spokój rydzykowi bo działa na mnie jak kolec w oku. Tak sie zirytowałem ze nawet nie doczytałem do tego miejsca Twojego wpisu. I nie chce napisac czegos co póżniej nie chciałbym oglądać.

V-K

Post autor: V-K » 17 sty 2012, 09:37

Drogi Trigi!
Dziękuję za pojednawczą odpowiedź, odpowiednio do mojego pojednawczego postu. To czegoś, jak napisałeś, nas wszystkich uczy. A mianowicie, nie napisać niczego, za co musielibyśmy rozmówcę przepraszać lub wstydzić się tego. Mamy okazywać transcendentalne współczucie i litość dla wszystkich bez wyjątku istot żywych, ja w stosunku do "komunistycznych" oligarchów z PRL, i posłusznych im mediów, a Ty do księdza Rydzyka, a jeszcze inni bhaktowie do innych uwarunkowanych cierpiących istot żywych. I nie ma tu absolutnie żadnego wyjątku, skoro Krsna kocha i przebywa w sercu nawet demonów. Wszystkie wymienione teraz przeze mnie istoty żywe podświadomie oczekują przebudzenia ich świadomości i miłości do Krsny. Mamy wszystkie uwarunkowane i cierpiące dusze traktować, traktować bez żadnych względów jednakowo, podobnie jak Krsna, gdyż każda z nich podświadomie do Niego zmierza, i nie ważne czy to będą "komunistyczni" oligarchowie z PRL czy też pracownicy Radia Maryja i TVTrwam, i wielu innych nieszczęśników dających się tyranizować terroryzować przez ten złudny, śmiertelny i materialny świat.
A my jesteśmy misjonarzami miłości Krsny. I podobni bądźmy w tym do samego Pana Śri Krsny Caitanyi Mahaprahu - samej Najwyższej Osoby Boga... !
Pozdrawiam!
Krsna-Katha! Hare Krsna!

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 17 sty 2012, 10:16

100% sie zgadzam, możemy teraz razem ukrecic halawe dla przyjemności Guru i Gaurangi!
To naprawde miły ten Twój wpis :D

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 18 sty 2012, 09:02

W ramach 5 bezpłatnych godzin dziecka w przedszkolu, podczas których realizowana jest tzw. podstawa programowa, rząd nie przewidział lekcji religii. Władze Zakopanego uznały, że muszą za nie płacić rodzice - informuje "Gazeta Wyborcza".
Jednak po protestach górali burmistrz miasta Janusz Majcher zadeklarował, że wycofa się z tego pomysłu. Na zwolnienie rodziców z opłat za lekcje religii Zakopane wyda 60 tys. zł rocznie. Ale najpierw radni muszą podjąć w tej sprawie uchwałę.
Resort edukacji wyjaśnia, że zajęcia nie mogą być wpisane w podstawę programową, bo mają ją obowiązek realizować wszyscy, a nie wszyscy są wierzący. MEN powołuje się też na konkordat.
A ja myślałem że gurole nie centusie i na religie sypna z własnej kieszeni. A tu nic z tego.

ODPOWIEDZ