Visnu-Krsna dasa pisze: Ale z dwojga złego, co do spisków, to jednak wolę dmuchać na zimne, niż dać się pokonać przez jakiś podły spisek, tak w znaczeniu jednostkowym jak i społecznym czy etniczno-narodowym , tak jak to jest w przypadku "międzynarodowego" spisku Lobby judaistyczno-syjonistycznych...
W tym przypadku zainteresowanym chodzi o to by ośmieszając i dyskredytując wszelkie spiski, ukryć również i ten prawdziwy i realny. A sprowadzanie tego do absurdu, przez doczepianie do tego tanich aluzyjek typu "cykliści" i inni... jest jedynie daremną próbą odwrócenia uwagi od prawdziwych zagrożeń i działań spiskowych, jak chociażby te powyższe... ! Człowiek światły, obiektywny i czujny nie ignoruje żadnych ostrzeżeń, nawet tych, które mogą wydawać się absurdalne... !
Ale od zbyt długiego dmuchania na zimne zrobi się bardzo zimno. A ja nie znoszę zimy.
No to w końcu co to jest ten "spisek lobby judaistyczno-syjonistycznego" ? Rozumiem, że nie Żydzi, ani nie żydzi, czyli jacyś nieokreśleni nieżydowscy wyznawcy judaizmu (jednak Felasze?). Albo po prostu wszystkich, których działania się nam nie podobają, przypiszemy "lobby itd." tylko w takim razie dlaczego właśnie temu?
Najwyraźniej jestem zacofany, nieobiektywny, nie przejawiam rewolucyjnej czujności i ignoruję wszelkie ostrzeżenia. I radzę sobie z dostępną mi częścią świata, bez szukania wszędzie przejawów Wielkiego Spisku. Rozgryzłeś mnie. Służę Wielkiemu Lobby Judaistyczno-Syjonistycznemu i podważam proste tłumaczenie świata teoriami spiskowymi.
Ale może wróćmy do tematu, czyli prezentowania sobie cytatów w celu zrozumienia Prawdy.
Purnaprajna pisze:Tu w zasadzie nie chodzi o przekonanie go, czy "nawrócenie", ale raczej o podanie faktów. Wiesz jak to jest, ściany mają uszy. Inni ludzie też to czytają, i być może komuś się to przyda. A więc straty żadnej nie ma, a jedynie korzyść wynikająca z kontaktu z śastrami.
" I powiadam ci, mów do ściany, choćby ci w gardle zaschło, a język stał się jako drewno wyschłe, a w głowie dudniło, jakoby w wytwórni kostki brukowej. Albowiem ściany mają uszy. A kto ma uszy, niechaj słucha, byle nie odgłosów z brzucha"
Objawienie nieświętego Bolito, 4.8