Islam
Re: Islam
Wszystko zostało powiedziane i pokazane, prawdziwie inteligentni podporzadkowuja sie Krysznie, ci mniej nie. Tak mówi Kryszna w Gicie. Narayana zrozum, reszta to bicie piany. Zawsze jestes mile widziany, nie męcz Horusami bo są kiepskie.
Nie przesadzasz? Znaczna część literatury antycznej przechowała się w tłumaczeniach na arabski i od arabskich uczonych przejęli ją chrześcijańscy mnisi.Visnu-Krsna dasa pisze:To właśnie chrześcijaństwo większość dorobku antycznej cywilizacji grecko-rzymskiej, Średniowieczu a potem Odrodzeniu, aby następnie udostępnić ją całemu światu. [...]
To nie kto inny jak mnisi chrześcijaństwa zachodniego i wschodniego, ocalili dorobek antyku grecko-rzymskiego i przekazali go Średniowieczu.
Zdjęcia owszem, szokujące, ale przypuszczam, że znalazlyby się podobne, dokumentujące działalność ekstremistów hinduistycznych. Nawiedzeni fanatycy znajdą się po obydwu stronach, podobnie jak ludzie rozsądni, potrafiący koegzystować.Visnu-Krsna dasa pisze:Te zdjęcia umieszczone tu przez Pana Adama z Katowic może otrzeźwią wielu nieświadomych "pożytecznych i...tów" odnośnie "wspaniałości" i rzekomo pokojowego i miłosiernego charakteru islamu. Pozdrawiam Panie Adamie! Hare Krsna!
Nie jedz na czczo (grafitti)
"Zdaje się", "Być może.." Sam posługujesz się uprzedzeniami i uogólnieniami. Lubisz objaśniać świat przy pomocy spisku żydowsko-masońsko-cyklistowskiego? Jesteś pewien, że poglady, które przypisałeś Żydom, napewno odnoszą się do nich wszystkich?Visnu-Krsna dasa pisze:Zdaje się że takie uogólnienia polegające na zrównywaniu katolicyzmu z chrześcijaństwem na rękę największemu wrogowi chrześcijaństwa – judaizmowi. Dla wyznawców judaizmu bowiem wszyscy chrześcijanie i nie tylko chrześcijanie ale też wyznawcy wszystkich innych religii świata, to musi być jednolita masa „gojów”, bez rozróżnienia na nacje czy wyznania.
[...]
Być może nie masz w korzeniach wyznawania judaizmu, a takie korzenie wyrzucasz większości bhaktów, ale w takim właśnie nieobiektywnym duchu piszesz. Twój post nie mówi prawdy. Posługujesz się przede wszystkim uprzedzeniami, potem przeinaczeniami i manipulacją, wobec tych, którzy jeszcze mniej wiedza na temat chrześcijaństwa i islamu. [...]
Co do zbrodni Kościoła. Kościół w porownaniu z judaizmem i islamem lśni jak Słońce na niebie. Zbrodni chrześcijaństwa nie da się porównać do wielowiekowych zbrodni judaizmu i islamu.
[...]
Globalistyczne i syjonistyczne media jadą po chrześcijanach jak po łysej kobyle. Podobnie jest w Polsce.
-
Adam Katowice
To znajdź! Na każde jedno dam Tobie tysiąc innych. Zrozum wreszcie, że tutaj ekstremizm jest normą, filozoficzną podstawą i fundamentem wiary, a wszędzie gdzie indziej jest to odstępstwo, prędziej czy później potępione. Daj choć jeden historyczny przykład najazdu religijnego hiduistów na inne narody i wprowadzania wśród nich, na siłę, terrorem i torturami, swojej wiary. Fakty trzeba umieć przyjmować, a nie rozmydlać w imię powierzchowniej uprzejmości.Bolito pisze:Zdjęcia owszem, szokujące, ale przypuszczam, że znalazlyby się podobne, dokumentujące działalność ekstremistów hinduistycznych.
Jak znajdę, to podrzucę. Nigdzie nie pisałem o żadnych najazdach. Chodziło mi wyłącznie o ekstremistów z obydwu stron w IndiachAdam Katowice pisze:To znajdź! Na każde jedno dam Tobie tysiąc innych. Zrozum wreszcie, że tutaj ekstremizm jest normą, filozoficzną podstawą i fundamentem wiary, a wszędzie gdzie indziej jest to odstępstwo, prędziej czy później potępione. Daj choć jeden historyczny przykład najazdu religijnego hiduistów na inne narody i wprowadzania wśród nich, na siłę, terrorem i torturami, swojej wiary. Fakty trzeba umieć przyjmować, a nie rozmydlać w imię powierzchowniej uprzejmości.
-
Adam Katowice
Wiem, że nie pisałeś. Wybacz, że się uniosłem.Bolito pisze:Nigdzie nie pisałem o żadnych najazdach. Chodziło mi wyłącznie o ekstremistów z obydwu stron w Indiach
Po prostu za dużo już w tym temacie widziałem i człowieka zwyczajnie trzęsie, lecz już odpuszczam, co napisać i pokazać miałem, to już zrobiłem, i idę swoją drogą, a każdy, po swojej wolnej woli, jak jeszcze jest wolna, i sumieniu, jak jeszcze ma, niech działa jak chce. Pozdrawiam Bhaktów, Haribol!
-
Adam Katowice

narayan, tak jak napisał trigi, zawsze jesteś mile widziany, przecież możesz przyjmować wspaniałe krsna-prasadam, intonować i śpiewać z bhaktami http://youtu.be/U0eJXhJjAag , wracać z każdym dniem spokojnie do domu, lecz tu islam nie przejdzie, a jak chcesz wybrać ścieżkę ciemności, odpaść od korzenia, twoja sprawa, w objęcia zamiast krsny, weźmie ciebie kali, usłyszysz inną pieśń, i spotkasz innych wielbicieli, co bronią przed potopem, bo govinda też ma takich, nie bądź jak ten, którego szpetną dłoń widać przez moment http://youtu.be/sr6Q__gVCJQ
Sam widok Kryszna - prasadam uspokaja umysł i oczyszcza atmosfere, tak jak pisałem wczesniej przydałby sie kirtan.
Śri Kryszna Caitanya Mahaprabhu ki ! jay! Śri Panca-tattva ki! jay! Śrila Prabhupada ki! jay!
Bs 5.56
harer nama harer nama harer namaiva kevalam
kalau nasty eva nasty eva nasty eva gatir anyatha
"W tym wieku Kali nie ma innej drogi, nie ma innej drogi, niema innej drogi
do osiągnięcia doskonałości jak intonowanie świetych imion,intonowanie świetych imion,
intonowanie świetych imion Pana Hari"
Śri Kryszna Caitanya Mahaprabhu ki ! jay! Śri Panca-tattva ki! jay! Śrila Prabhupada ki! jay!
Bs 5.56
harer nama harer nama harer namaiva kevalam
kalau nasty eva nasty eva nasty eva gatir anyatha
"W tym wieku Kali nie ma innej drogi, nie ma innej drogi, niema innej drogi
do osiągnięcia doskonałości jak intonowanie świetych imion,intonowanie świetych imion,
intonowanie świetych imion Pana Hari"
- Załączniki
-
- lord-caitanyas-sankirtan-party1.jpg (96.45 KiB) Przejrzano 5584 razy
-
- Harinam-JAG2_2.jpg (45.6 KiB) Przejrzano 5584 razy
Hare Krsna! Drogi Bolito!
Proszę nie manipulować moimi wypowiedziami, OK?!
Zwroty "być może" i "zdaje się" są figurami stylistycznymi, w moich ustach mającymi podkreślic to że co do materialistycznych informacji i wiedzy nie ma bezwzględnych pewników. Zdani bowiem jesteśmy na łaskę i niełaskę naszych "informatorów" i przekaźników informacji. I to jest reguła. Nawet fachowcy w jakiejś materialistycznej dziedzinie nie mają prefekcyjnie obiektywnego i rzetelnego oglądu rzeczywistości i faktów. Co do uogólnień, to napisałem je niejako w proteście przeciwko niesprawiedliwym uogólnieniom wobec chrześcijan, których są tysiące różnych wyznań i kościołów. I wcale nie przedstawiają oni "jednolitej głupiej i zbrodniczej masy", jak nas chca ogłupić globalistyczne media. Dla tych głupich i niedouczonych sił, to nawet protestanci i parwosłąwni są katolikami. Jeżeli można wypisywać krzywdzące uogólnienia pod adresem chrześcijan wszystkich wyznań, to dlaczego nie można pisać o prawdziwych uogolnieniach o rzeczywistych zbrodniach judaizmu i islamu, a które to religie, nienawiść do wyznawców innych religii i mordowanie ich mają zapisana jako instruktarze w swoich świętych księgach.
No i manipulacją z Twojej strony jest sugerowanie, że ja rzekomo piszę o wszystkich Żydach. O ile wiem to ja wyraźnie piszę o wyznawcach judaizmu a nie o Żydach, i to o wszystkich Żydach. Nie wszyscy bowiem Żydzi są wyznawcami judaizmu. A te Twoje aluzje o "cyklistach" w tym akurat temacie odnośnie mojego postu są nieco rzenujące, naiwne i płytkie. Nie uważasz?!
Ten ostatni zwrot zabrzmiał pozornie kłotliwie. Nie odbieraj tego w taki sposób. Miejmy sądy i poglądy wyważone we wszystkim. Opluwając chrześcijan którzy są większością w Europie i całym świecie zachodnim, my bhaktowie Krsny nie zdobędziemy ich sympatii, a raczej uprzedzenie i nienawiść. Wielu jednak z nich to ludzie pobożni a nawet wyrzeczeni, choć w mniejszej ilości do ogółu. Ale gdzie w religiach panujących na świecie, większość ich wyznawców to ludzie pobozni? Nigdzie. Nie oczekujmy akurat od chrześcijan heroizmu, mając na uwadze że większość to raczej pozorni chrześcijanie, nominalni. Tak jest we wszystkich religiach. Jeżeli jesteśmy społecznością o charakterze misyjnym, to bądźmy dla wszystkich mili i uprzejmi, nie posługujmy się względem nich złośliwością czy oczernianiem ich. Nic w taki sposób nie zwojujemy, a jedynie będziemy sobie utrudniać nasz dostęp do ich uśpionych w iluzji umysłów. Krsna Katha! Hare Krsna. Szczerze pozdrawiam!
Proszę nie manipulować moimi wypowiedziami, OK?!
Zwroty "być może" i "zdaje się" są figurami stylistycznymi, w moich ustach mającymi podkreślic to że co do materialistycznych informacji i wiedzy nie ma bezwzględnych pewników. Zdani bowiem jesteśmy na łaskę i niełaskę naszych "informatorów" i przekaźników informacji. I to jest reguła. Nawet fachowcy w jakiejś materialistycznej dziedzinie nie mają prefekcyjnie obiektywnego i rzetelnego oglądu rzeczywistości i faktów. Co do uogólnień, to napisałem je niejako w proteście przeciwko niesprawiedliwym uogólnieniom wobec chrześcijan, których są tysiące różnych wyznań i kościołów. I wcale nie przedstawiają oni "jednolitej głupiej i zbrodniczej masy", jak nas chca ogłupić globalistyczne media. Dla tych głupich i niedouczonych sił, to nawet protestanci i parwosłąwni są katolikami. Jeżeli można wypisywać krzywdzące uogólnienia pod adresem chrześcijan wszystkich wyznań, to dlaczego nie można pisać o prawdziwych uogolnieniach o rzeczywistych zbrodniach judaizmu i islamu, a które to religie, nienawiść do wyznawców innych religii i mordowanie ich mają zapisana jako instruktarze w swoich świętych księgach.
No i manipulacją z Twojej strony jest sugerowanie, że ja rzekomo piszę o wszystkich Żydach. O ile wiem to ja wyraźnie piszę o wyznawcach judaizmu a nie o Żydach, i to o wszystkich Żydach. Nie wszyscy bowiem Żydzi są wyznawcami judaizmu. A te Twoje aluzje o "cyklistach" w tym akurat temacie odnośnie mojego postu są nieco rzenujące, naiwne i płytkie. Nie uważasz?!
Ten ostatni zwrot zabrzmiał pozornie kłotliwie. Nie odbieraj tego w taki sposób. Miejmy sądy i poglądy wyważone we wszystkim. Opluwając chrześcijan którzy są większością w Europie i całym świecie zachodnim, my bhaktowie Krsny nie zdobędziemy ich sympatii, a raczej uprzedzenie i nienawiść. Wielu jednak z nich to ludzie pobożni a nawet wyrzeczeni, choć w mniejszej ilości do ogółu. Ale gdzie w religiach panujących na świecie, większość ich wyznawców to ludzie pobozni? Nigdzie. Nie oczekujmy akurat od chrześcijan heroizmu, mając na uwadze że większość to raczej pozorni chrześcijanie, nominalni. Tak jest we wszystkich religiach. Jeżeli jesteśmy społecznością o charakterze misyjnym, to bądźmy dla wszystkich mili i uprzejmi, nie posługujmy się względem nich złośliwością czy oczernianiem ich. Nic w taki sposób nie zwojujemy, a jedynie będziemy sobie utrudniać nasz dostęp do ich uśpionych w iluzji umysłów. Krsna Katha! Hare Krsna. Szczerze pozdrawiam!