Przyjazd Kryszna Kszetry Prabhu do Polski - w marcu

Świątynie Hare Kryszna, ośrodki Nama-Hatta, spotkania
Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 12 mar 2007, 23:29

a w Krakowie za 156zł w 6o minut...

Dałoby się załatwić, ale nie ja organizuję, więc się nie narzucam, z drugiej strony sytuacja wygl?da tak, ze jak zaproszę bhaktów to przyjd?, ale sami nie będ? się domagać...

Większo?ć podróżuj?cych go?ci omija Kraków, ale, że zawsze jestem jedynym organizatorem to nie protestuję, mam samochód, mogę pojechać do Katowic czy nawet do Warszawy czy Wrocławia, z tym, ze im dalej tym większe trzeba mieć pragnienie i determinację i zasoby czasowe i pienieżne.

Awatar użytkownika
Divya

Post autor: Divya » 13 mar 2007, 10:44

Hare Kryszna
Drodzy bhaktowie ponizej jest odpowiedz ?rila Kryszna Kszetry Prabhu

Dear Devotees
greetings and pranamas/blessings. Jaya Srila Prabhupada!

Thank you for your letter with all the program plans. Everything sounds ok
to me, although

> Guru Maharaj, if you want us to organize academic meetings in Warsaw we
> can do that in private (business faculty) and state (sociology faculty)
> colleges?
>

maybe it would be better to wait until we have my book published in Polish,
which is now in process of being translated...

I have already booked my flight from Lodz to London.

See you all soon
Krsna-ksetra dasa
Niech Pan Śri Ćajtanja, księżyc Nawadwipy, król tancerzy, pojawi się w zakątku mego serca.

Awatar użytkownika
Divya

Post autor: Divya » 13 mar 2007, 10:51

Arek napisał - Dałoby się załatwić, ale nie ja organizuję, więc się nie narzucam, z drugiej strony sytuacja wygl?da tak, ze jak zaproszę bhaktów to przyjd?, ale sami nie będ? się domagać...

Większo?ć podróżuj?cych go?ci omija Kraków, ale, że zawsze jestem jedynym organizatorem to nie protestuję, mam samochód, mogę pojechać do Katowic czy nawet do Warszawy czy Wrocławia, z tym, ze im dalej tym większe trzeba mieć pragnienie i determinację i zasoby czasowe i pienieżne.
-----------------------------------------------------------------------

Arku Prabhu w odpowiedzi na Twoj dylemat wpadł mi taki pomysł. Kraków to miasto uniwersyteckie znane na całym ?wiecie i je?li wydamy te ksi?żkę o której Maharadz mówi (to nie jest ta któr? korygowałe? – chodzi o dysertacje doktorsk?) mozemy zorganizować dla MaharadĽa wspaniałe pole nauczania tam i w innych miastach jak wspomniany Szczecin, Gdańsk czy Poznań. Na pewno bedziemy rozmawiać z MaharadĽem na ten temat jak przyjedzie. Uniwersytet Oxford to nie byle jaka uczelnia i naukowiec z Oxfordu jest zawsze mile widziany.
Niech Pan Śri Ćajtanja, księżyc Nawadwipy, król tancerzy, pojawi się w zakątku mego serca.

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 13 mar 2007, 11:24

Kraków - miasto uniwersyteckie i przez Waisznawa.pl zgłaszaj? się do mnie osoby pisz?ce prace, osoby studiuj?ce tu i pytaj?ce o programy, a ja nie mam gdzie ich zaprosić:( Potrzebuję wsparcia szczerze mówi?c, papiery potrzebne do formalnego utworzenia o?rodka już oddane, teraz czekamy na decyzję i będziemy szukać lokalu. Jeżeli gdzie? miałaby powstać kolejna ?wi?tynia to wła?nie w Krakowie. Kilkudziesięciu bhaktów, 80km od Krakowa Katowice - autostrad? szybciej niż do Nowej Huty w korkach, 90 km Bielsko-Biała. Zreszt? bhaktowie z Bielska wł?czyli się w projekt o?rodka w Krakowie, w Bielsku jest ok. 30 bhaktów. Bhaktowie ze ?l?ska i tak często przyjeżdżaj? jak damy znać, że co? robimy. Trivikrama Swami chciał, żeby do czerwca był już o?rodek, trudno powiedzieć mi jak będzie. Najbardziej się boję o finanse. Ostatnio nawet my?laem, że za cenę mojego mieszkania znajomy może wybudować mi dwa domy. W jednym bym mieszkał a drugi wynajmował na o?rodek, w razie czego zamykam o?rodek i wynajmuję komu? innemu, a nie mam długów jakby co. Jednak na tak? operację też musiałbym mieć więcej gotówki, my?lę , że conajmniej 200 tys. więcej więc nic z tego narazie.

Awatar użytkownika
Rasasthali

Post autor: Rasasthali » 13 mar 2007, 13:04

Krakow powinien byc stacja docelowa numer jeden dla naszych misjonarzy, to nie tylko centrum kulturalne kraju ale i miasto uniwersyteckie z najstarszym i najwazniejszym (razem z UW) uniwersytetem w Polsce. Za granica praktycznie tylko/glownie UJ jest znany z Polskich uniwersytetow. Miasto to przyciaga mnostwo osob mlodych i z tego co widzialam na ostatnim programie w krakowie - jest sporo osob zainteresowanych Hare Kryszna, a mogloby byc wiecej gdyby powstal osrodek o ktorym mowi Arkadiusz.

Guru Maharajowi takze podobalo sie to miasto, a gdyby mozna zorganizowac dla niego jakis wyklad na uniwerytecie (szczegolnie tu mowie o promocji jego ksiazki o arcanam!!!!), to bylby bardzo zadowolony....

Rozmawialam z Maharajem na temat promocji jego ksiazki i sadze ze glowne wysilki uczniow powinny byc teraz skierowane w te strone. Ja sama mysle co zrobic, jestem w trakcie pisania recenzji ksiazki, ktora mam nadzieje powiesic tu na stronie glownej, za laska Arka....
http://actinidia.wordpress.com/

balarama11

Post autor: balarama11 » 13 mar 2007, 16:19

Arkadiusz pisze:Kraków - miasto uniwersyteckie i przez Waisznawa.pl zgłaszaj? się do mnie osoby pisz?ce prace, osoby studiuj?ce tu i pytaj?ce o programy, a ja nie mam gdzie ich zaprosić:( .
no nic, życzę Wam powodzenia w tym Krakowie - w sumie bardzo fajnym mie?cie

ODPOWIEDZ