Janapriya Prabhu odszedł

Nie związane z wydarzeniami, kupię-sprzedam, raporty itp.
Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Janapriya Prabhu odszedł

Post autor: Vaisnava-Krpa » 16 cze 2009, 10:08

Dziś rano odszedł od nas nagle Janapriya Prabhu, znany również z tego forum.
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Awatar użytkownika
Siva
Kontakt:

Post autor: Siva » 16 cze 2009, 15:26

przykra wiadomość...i to kolejna...bo moj kolega też zmarł w wypadku motocyklowym :(:(:(:( niech spoczywaja w pokoju!Zawsze bede pamietać!Bede sie o Nich modlic....
Hare Kryszna!
Sri Krsna Caitanya Prabhu Nityananda!

stanczyk

Re: Janapriya Prabhu odszedł

Post autor: stanczyk » 16 cze 2009, 16:13

Arkadiusz pisze:Dziś rano odszedł od nas nagle Janapriya Prabhu, znany również z tego forum.
vayur anilam amrtam
athedam bhasmantam śariram
om krato smara krtam smara
krato smara krtam smara

"Niech to nietrwałe ciało obróci się w popiół, a powietrze życia połączy się z całością powietrza. Teraz proszę, mój Panie, byś pamiętał wszystkie moje ofiary i - jako że jesteś najwyższym odbiorcą przyjemności – byś pamiętał o wszystkim, cokolwiek zrobiłem dla Ciebie."

Jeśli kiedyś tam zrobiłem coś dla Ciebie, mój Panie, i mogłoby to jakoś wspomóc, to wspomnij o tym ...

ald

Gauri

Post autor: Gauri » 16 cze 2009, 20:04

Nasz kochany Przyjaciel i Towarzysz w słuzbie oddania,był zawsze pogodnym pełnym dobrych rad,oraz otwartym na innych wielbicielrm,zawdzieczm mu wiele wspaniałych chwil w moich wczesnych latach swiadomosci Kryszny, bardzo nam go bedzie brakowało. był nie wštpliwie filarem wałbrzyskiego namahatta.
To takie cudowne i zadziwiajšce ze kryszna zabrał go do siebie własnie w ten jedyny dzien w roku kiedy jego drogi Mistrz duchowy HH Trivikrama swami był tak blisko Niego. To jest własnie łaska Kryszny,tak jak bylo z bh Januszem,tak samo Janapriya Pr odszedł nagle,bez zbednego bolu.
Dziekuje janapriyo za całš twojš laske-Kryszna nie pozwolił nam zbyt długo cieszyc sie naszym sukcesem po festivalu rathaYatra.Miałem w planach przyjsc do Ciebie i wszystko Ci opowiedziec,nie udało mi sie. Mam nadzieje(obserwujac wszystkie pomyslne okolicznosci Twojego odejsciu) ze Teraz Ty bedziesz mogł sie cieszyc wiecznie w Towarzystwie Pana w jego nitya lila.Jaganatha Ratha yatrze Jaya Jaganath!.

Adam Katowice

Post autor: Adam Katowice » 16 cze 2009, 21:39

Czy może ktoś zamieścić Jego zdjęcie?

Awatar użytkownika
Martanda Dasa

Post autor: Martanda Dasa » 17 cze 2009, 10:37

Hare Kryszna !

Jeszcze tydzien albo 2 temu komentowal pomysl Arkadiusza na spolecznosc pod Krakowem. Tak to jest w swiecie materialnym. Z pewnoscia Kryszna sie nim zaopiekuje i bedzie jeszcze bardziej nauczac swiadomosci Kryszny.
Jako ze byl starszym ode mnie wielbicielem to ja bede modlil sie do niego, abym opuszczajac to cialo mogl pamietac Sri Kryszne i Jego czystych wielbicieli.
Zawsze myśl o Śri Vrindavan Dhama i nigdy o Niej nie zapomnij. Nasze wieczne, doskonałe, transcendentalne i słodkie jak nektar przeznaczenie.

http://www.24hourkirtanmayapur.com/
http://mayapur.tv/
http://vrindavan.tv/

Awatar użytkownika
Mathura

Post autor: Mathura » 17 cze 2009, 13:14

Pewnie on mnie nie pamiętał, ale w jego mieszkaniu brałem pierwszą inicjację Reiki. Było to chyba z osiem albo więcej lat temu.
Bardzo sympatyczna osoba.

Awatar użytkownika
Purnaprajna
Kontakt:

Post autor: Purnaprajna » 17 cze 2009, 13:49

Aż trudno mi uwierzyć, że już go nie będzie z nami na tym forum. Co prawda nie miałem szczęścia i honoru poznać Jana-Priji Prabhu osobiście, ale nasze wymiany na forum zawsze wspominam z wielką przyjemnością, a jego osobę z niezwykłą sympatią. Jestem pewien, że Pan Kryszna wraz ze swymi bhaktami zaopiekują się nim w następnym miejscu przeznaczenia. Hare Kryszna Prabhu i powodzenia!

Awatar użytkownika
Trisama

Post autor: Trisama » 17 cze 2009, 19:11

Pożegnamy go jutro w czwartek o godzinie 9 w kaplicy krematorium we Wrocławiu.
Pogrzeb odbędzie się również w czwartek o godz. 16.30 w Wałbrzychu na cmentarzu przy ul. Moniuszki
Sobotni program o godzinie 16 w naszym ośrodku poświęcamy jego pamięci i wtedy odbędzie się też uczta pożegnalna.

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 17 cze 2009, 20:21

Ostatnie zdjęcie Janapriyi Prabhu.

Obrazek
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

ODPOWIEDZ