Rysunki z moralem: )

Muzyka, video, animacje
Awatar użytkownika
trigi

Re: Rysunki z moralem: )

Post autor: trigi » 04 lis 2012, 10:00

Misialina pisze:Obrazek
Hasło jest tyle chwytliwe co przewrotne, napewno nazistom by się nie spodobało bo palili Torę i Żydów.
Na szczęscie czasy sie zmieniają.
Nie obwiniaj religii / nie pal Tory - Obwiniaj ludzi / pal Żydów.

Obrazek

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 04 lis 2012, 10:41

trigi pisze:
Misialina pisze:Obrazek
Hasło jest tyle chwitliwe co przewrotne, napewno nazistom by się nie spodobało bo palili Torę i Żydów.
Na szczęscie czasy sie zmieniają.
Nie obwiniaj religi / nie pal Tory - Obwiniaj ludzi / pal Żydów.
Pokazałeś Trigi jak łatwo można pójść w myśleniu i każdą rzecz tak zinterpretować w czyimś imieniu. Znam takich co słowa bhaktów na wykładach potrafili od razu tak zrozumieć i wszczynać ostrą kłótnię na wykładach. To jest jednak w tych ludziach, po wojnie było takie skażenie wielu ludzi, ze nauczyli się jak myślał ich wróg, strach przed nim determinował ich sposób myślenia, wszystkiego się mogli spodziewać, to jest upadek ludzkości. Pokazywanie zezwierzęcenia jest taktyką walki z kościołem katolickim i religia, ale że u nas dominujący jest katolicyzm, to walka z nim. Jak sobie poczytałem argumenty, to pomyślałem, że życie jest wielkim jednym odchodem i nie ma nic poza nim. Jakim człowiekiem trzeba być aby tak "upaćkać" wszystko i wszystkich na celu? To zapewne ma jakiś sens, skoro tak często jest używane. Robi się z problemu coś maksymalnie zdemonizowanego, potem przypisuje się to całej grupie. A grupa nie będą do końca świadoma o co chodzi, jest solidarna a wtedy dla przeciwników jest to dowód potwierdzający i tak się nakręca kłótnię między ludźmi.
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 04 lis 2012, 10:47

Vaisnava-Krpa pisze: Pokazałeś Trigi jak łatwo można pójść w myśleniu i każdą rzecz tak zinterpretować w czyimś imieniu.
Bo taki właśnie miałem zamiar aby to pokazać.
Nie wiem po co uzywasz takiego języka, jest niepotrzebny.
Połączenie patetyzmu i wulgaryzmu świadczy o tym ze chcesz mną potrząsnąć.
Ale po co? Ja nie zgadzam sie z obrazkiem.
Nie obwiniaj religii, nie obwiniaj ludzi, walcz z impersonalistyczną filozofią.
Obrazek

Vaisnava-Krpa
Kontakt:

Post autor: Vaisnava-Krpa » 04 lis 2012, 11:00

Tak, wiem, że to chciałeś pokazać, ale tak kontrolnie.... :)
Ja też chciałem to omówić :)
Oszust zajmuje miejsce nauczyciela. Z tego powodu cały świat jest zdegradowany. Możesz oszukiwać innych mówiąc: "Jestem przebrany za wielbiciela", ale jaki jest twój charakter, twoja prawdziwa wartość? To powinno być ocenione. - Śrila Prabhupada

ParamatmaDas

Post autor: ParamatmaDas » 05 lis 2012, 00:22

Ciekawostka. Pablo Picasso byl w poznich latach 40-tch w Warszawie./ Jako ze sam nalezal jak wiadomo do partii komunistycznej, bylo to na reke wladzom i uzyte prpagandowo/. Oczywscie w blozku wschdnik dziele Picassa byly zakazane jako nazbyt dekadencyjne ale na zachdzie prznaleznosc do partii byla dobrze widziana/

W czasie pobytu w jakims domu Picasoo wziol nagle krede i narysowal Warszawska Syrenke z mlotem jak odbudowuje Warszawe na scianie domu robotniczego. Mieszkala tam jakas rodzina, ktorej ojciec powiedzial " a co mi tu gola baba bedzie na scienie" i zamalowal obrazek. Gdyby tego nie zrobil prawdopodobnie dziasiaj bylby wiecej wart niz caly dom.

Obrazek

Warto dodac ze jest to JEDYNE zamalowane dzielo tego artysty.
Jaki jest z tego uzytek dla Suzby Oddania? Oto pytanie: ) Pewnie taki jak z innych rysunkow w tym temacie.

ParamatmaDas

Post autor: ParamatmaDas » 05 lis 2012, 00:49

Obrazek

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 05 lis 2012, 07:35

ParamatmaDas pisze: Jaki jest z tego uzytek dla Suzby Oddania? Oto pytanie: ).
Bo widzisz, niezbadane są wyroki Boże...
Obrazek
10.10.33 O Panie, którego chwały zakryte są Twą własną energią, Ty jesteś Najwyższą Osobą Boga. Ty jesteś Sankarsaną, źródłem stworzenia, Ty jesteś Vasudevą, źródłem catur-vyuhy. Ponieważ jesteś wszystkim i wskutek tego jesteś Najwyższym Brahmanem, po prostu ofiarowujemy Tobie nasze pełne szacunku pokłony.
10.10.33 Znaczenie: Zamiast starać się zrozumieć Krsnę w szczegółach, lepiej ofiarować Mu nasze pełne szacunku pokłony, gdyż On jest początkiem wszystkiego i jest wszystkim. Ponieważ przykryci jesteśmy materialnymi gunami natury, bardzo trudno jest nam Go zrozumieć, chyba że Sam się nam objawia. Zatem lepiej, byśmy przyznali, że jest On wszystkim, i ofiarowali pokłony Jego lotosowym stopom.

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 05 lis 2012, 10:43

Ale czaszkowa cepelia (sugar Calaveritas) z Mexico city z okazji dnia śmierci
Obrazek

The towering LA Catrina sculpture is lit up as the town of Aguascalientes in Mexico celebrates the Day of the Dead
Obrazek

U nas sie czepiają rzeźbienia dyń, szatańsko-celtycki zwyczaj, a tu popatrz katolicka Ameryka Łacińska...

Awatar użytkownika
trigi

Post autor: trigi » 06 lis 2012, 06:40

Obrazek

ParamatmaDas

Post autor: ParamatmaDas » 07 lis 2012, 03:24

trigi pisze: U nas sie czepiają rzeźbienia dyń, szatańsko-celtycki zwyczaj, a tu popatrz katolicka Ameryka Łacińska...
Roznorodnosc. Dlatego warto poznawac.

ODPOWIEDZ