Hasło jest tyle chwytliwe co przewrotne, napewno nazistom by się nie spodobało bo palili Torę i Żydów.Misialina pisze:
Na szczęscie czasy sie zmieniają.
Nie obwiniaj religii / nie pal Tory - Obwiniaj ludzi / pal Żydów.

Hasło jest tyle chwytliwe co przewrotne, napewno nazistom by się nie spodobało bo palili Torę i Żydów.Misialina pisze:

trigi pisze:Misialina pisze:
Pokazałeś Trigi jak łatwo można pójść w myśleniu i każdą rzecz tak zinterpretować w czyimś imieniu. Znam takich co słowa bhaktów na wykładach potrafili od razu tak zrozumieć i wszczynać ostrą kłótnię na wykładach. To jest jednak w tych ludziach, po wojnie było takie skażenie wielu ludzi, ze nauczyli się jak myślał ich wróg, strach przed nim determinował ich sposób myślenia, wszystkiego się mogli spodziewać, to jest upadek ludzkości. Pokazywanie zezwierzęcenia jest taktyką walki z kościołem katolickim i religia, ale że u nas dominujący jest katolicyzm, to walka z nim. Jak sobie poczytałem argumenty, to pomyślałem, że życie jest wielkim jednym odchodem i nie ma nic poza nim. Jakim człowiekiem trzeba być aby tak "upaćkać" wszystko i wszystkich na celu? To zapewne ma jakiś sens, skoro tak często jest używane. Robi się z problemu coś maksymalnie zdemonizowanego, potem przypisuje się to całej grupie. A grupa nie będą do końca świadoma o co chodzi, jest solidarna a wtedy dla przeciwników jest to dowód potwierdzający i tak się nakręca kłótnię między ludźmi.Hasło jest tyle chwitliwe co przewrotne, napewno nazistom by się nie spodobało bo palili Torę i Żydów.
Na szczęscie czasy sie zmieniają.
Nie obwiniaj religi / nie pal Tory - Obwiniaj ludzi / pal Żydów.
Bo taki właśnie miałem zamiar aby to pokazać.Vaisnava-Krpa pisze: Pokazałeś Trigi jak łatwo można pójść w myśleniu i każdą rzecz tak zinterpretować w czyimś imieniu.

Bo widzisz, niezbadane są wyroki Boże...ParamatmaDas pisze: Jaki jest z tego uzytek dla Suzby Oddania? Oto pytanie: ).

Roznorodnosc. Dlatego warto poznawac.trigi pisze: U nas sie czepiają rzeźbienia dyń, szatańsko-celtycki zwyczaj, a tu popatrz katolicka Ameryka Łacińska...